Način pripreme
Prvo mutimo jaja sa smeđim šećerom i kakaom. Kakao maslac i čokoladu izlomljenu na komade istopimo na vodenoj pari.
Nakon što se malo istope, uključujemo ih u smesu od jaju uz neprestano mešanje.
Posle dodajemo brašno sa sodom i esenciju ruma i vanilu. Dobijenu smesu prebacujemo u jensku psudu pokrivenu pergamentnim papirom.
Brauni pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180°C 20-30 minuta uz neprestano nadgledanje. Drvenom čačkalicom proveravamo da li je gotovo.
Krem od maslaca pravimo tako što mutimo meki kravlji maslac mikserom. Posle dodajemo u njega šećer u prahu, sveže mleko i esenciju ruma, nastavljajući sa mućenjem miskerom dok ne postane homogeno.
Gotov brauni sečemo nožem na komade. Svaki komad sečemo uzduž, ali na dva dela i donji deo premazujemo kremom od maslaca.
Nakon čega ponovo sastavljamno oba dela čokoladni kolač tako da krem od maslaca bude po sredini.
Za glazuru kolača sa kremom stavljamo tečnu čokoladu.
Na kraju posipamo kokosovim brašnom.
Neka Vam je slatko sa mojim čokoladnim braunijem sa kremom od maslaca!