Način pripreme
Kompot od krušaka je domaće pripremljen sa oljuštenim i isečenim komadima voća na komade srednje veličine.
U posudi umutimo jaja sa smeđim šećerom, kristal šećerom i nerafinisanim suncokretovim uljem. Dodajemo sodu, vanilu i sipamo sok iz kompota.
Prosejemo integralno i kukuruzno fino brašno kroz sito i postepeno sipamo u smesu, mešamo žicom dok ne dobijemo glatku i sjajnu homogenu konzistenciju.
Namažemo nerafinisanim suncokretovim uljem okrugao pleh (oko 25 cm prečnika) i posipamo kukuruznim brašnom.
Raspireidmo polovinu smese za kolač, posipamo kruške iz kompota - isečene na još sitnije komade) i rasporeidmo ravnomerno odozgo i drugi deo tečnog testa, tako da nema voća po površini.
Pečemo voćni kolač na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Po želji serviramo sa voćnim sokom od svežih krušaka ili mlevneim kompotom nektara.
Veoma jednostavan voćni kolač sa kompotom od krušaka za nežnu popodnevnu užinu.