Način pripreme
Potopimo kukuruzni korfleks sa vodom i zasladimo tečnim mesom (može i braon šećer po ukusu).
Promešamo i ostavljamo da nabubri.
Operemo sveže ubrane zrele jagode.
Nakon što korfleks omekša (pre nego što postane kaša), prebacujemo u duboku i ukus posudu (za štapni mikser) 3 supene kašike zajedno sa viškom slatke vode, koju nije upio.
Dodajemo 10 isečenih jagoda u malo smese i sameljemo štapnim mikserom dok ne dobijemo finu konsistenciju.
Sa mekanim korflksom punimo 2 visoke staklene čaše do pola, ređamo jagode - isečene na pola, po ivcama i dodajemo odozgo preostlai korfleks, popunimo jagodama okolo.
Poravnamo odozgo i sipamo krem od jagoda.
Ukrašvamo desert od jagoda sa celim jagodama ili lisitćima i serviramo za doručak.
Rakošan, svež, kukuruzni desert sa jagodama - čudesnog mirisa i ukusa
Veoma ukusno!