Način pripreme
Keksove izdrobimo i stavimo ih u blender. Uključimo i ostavljamo da se dobro usitne. Keksovi treba da postanu mrvice.
Dodajemo meki masla u posudicu zajedno sa mrvama i izgnječimo rukom. Na dno 7 posudica za krem ih rasporedimo i pritiskamo dno da bude kao korica.
Pritiskamo dno i zidove okruglim uređajem za pasiranje, da bi bilo ravno. Ostavljamo sa strane.
U blender stavljamo krem za mazanje i kiselo mleko. Krem za mazanje je mlečnog ukusa, blago mastan, liči na krem sir, ali je glađi i gust. Dodajemo šećer i mutimo dok se ne dobije homogena glatka smesa.
Rastvaramo želatin u vodi i promešamo.
Ostavljamo ga da nabubri. U posudu na ringli sipamo vodu i na vodenoj pari istopimo želatin da bude tečan. Prebacujemo ga u blender i ponovo mutimo. Smesu ravno rasporedimo u posudice. Stavljamo u frižider da se stegne na 2-3 sata.
Isečemo očišćene i oprane jagode i kripkice ređamo odozgo. Iscedimo sok limuna. U čašicu sipamo sveže ceđen sok od žutog limuna i med i promešamo.
Koristila sam med od maslačaka. Promešamo i četkom premažemo jagode. Voćni krem ubacujemo u frižider na još 2, 3 sata i jedemo. Neka vam je slatko!
Mlečni desert sa jagodama u posudicama je neverovatan.