Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni Krem»Mlečni desert sa jagodama u posudicama

Mlečni desert sa jagodama u posudicama

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Mlečni desert sa jagodama u posudicama
Fotografije: Mariana
1 / 3
12/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Nežan desert sa jagodama, kog sa zadovoljstvom raspoređujemo u posudice i jedemo brzo, brzo"

Potrebni sastojci

  • jagode - 400 g
  • šećer - 5 supenih kašika
  • krem za mazanje - 200 g, Pilos /vrsta Krem sira/
  • kiselo mleko - 450 g (3.6%)
  • keksovi - 120 g
  • maslac - 40 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 5 supenih kašika
  • limunov sok - 4 supene kašike
  • med od maslačaka - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Keksove izdrobimo i stavimo ih u blender. Uključimo i ostavljamo da se dobro usitne. Keksovi treba da postanu mrvice.

Dodajemo meki masla u posudicu zajedno sa mrvama i izgnječimo rukom. Na dno 7 posudica za krem ih rasporedimo i pritiskamo dno da bude kao korica.

Pritiskamo dno i zidove okruglim uređajem za pasiranje, da bi bilo ravno. Ostavljamo sa strane.

U blender stavljamo krem za mazanje i kiselo mleko. Krem za mazanje je mlečnog ukusa, blago mastan, liči na krem sir, ali je glađi i gust. Dodajemo šećer i mutimo dok se ne dobije homogena glatka smesa.

Rastvaramo želatin u vodi i promešamo.

Ostavljamo ga da nabubri. U posudu na ringli sipamo vodu i na vodenoj pari istopimo želatin da bude tečan. Prebacujemo ga u blender i ponovo mutimo. Smesu ravno rasporedimo u posudice. Stavljamo u frižider da se stegne na 2-3 sata.

Isečemo očišćene i oprane jagode i kripkice ređamo odozgo. Iscedimo sok limuna. U čašicu sipamo sveže ceđen sok od žutog limuna i med i promešamo.

Koristila sam med od maslačaka. Promešamo i četkom premažemo jagode. Voćni krem ubacujemo u frižider na još 2, 3 sata i jedemo. Neka vam je slatko!

Mlečni desert sa jagodama u posudicama je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: