Način pripreme
Brzi, jednostavni i ukusni kolačići od jagode za predstojeće vrućine.
Spremamo vazdušat krem. Sipamo tečnu pavlaku u posudu. Dodajemo kondenzovano mleko i mutimo mikserom dok se ne dobije gusti krem.
Ako pavlaka nije zaslađena dodajte šećer u prahu po ukusu i promešajte u ujednačenu smesu.
U malu posudu za pečenje počinjemo da ređamo red od 6 piškota, pri čemu se svaka natopi samo na sekund u sveže mleko i poređa se na dno posude za pečenje.
Odozgo pokrivamo delom krema. Sledi novi red piškota - gde je piškota bela treba da stane braon polovina piškota. Tako će biti efektniji i lepši kolačići od piškota.
Završavamo kremom. Ostavljamo naše kolačiće od jagode da se stegnu i omekšaju na hladnom.
Izvadimo i isečemo na 4 kolačića. Dekorišemo sa kriškama jagode i posipamo narendanom crnom čokoladom.
Jedeš i želiš još - đakonija za čas! Ako imate više piškota napravite od celog paketa, ali ja nisam imala više. Kremić i da ostane poješće se bez problema.