Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Domaći kolač sa višnjama

Domaći kolač sa višnjama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Domaći kolač sa višnjama
Fotografije: Veca
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Ukoliko ste ljubitelj višanja, ova poslastica je kao stvorena za Vas."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • vanilin śećer - 1 kesica
  • maslac - 100 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • brašno - 1, 5 čaša (od 200 ml)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za nadev
  • višnje - 200 g
  • Za gornji sloj
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 3 kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • gustin - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kore: Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim dodati omekšali maslac sobne temperature i sjediniti mikserom. Umešati kiselu pavlaku, izmiksati, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve sjediniti mikserom.

Kalup premazati maslacem, posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti po celom kalupu. Preko rasporediti očišćene i dobro oceđene višnje.

U činiju staviti kiselu pavlaku, dodati šećer, vanilin šećer, gustin i izmešati kašikom. Smesu naneti preko višanja i ravnomerno rasporediti.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi pola sata.

Domaći kolač sa višnjama seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: