Domaći sitan sir

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
187
758
11/06/2020
"Znate li kako da spremite ukusan sitan sir u domaćim uslovima?"
Priprema130 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno145 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir možete da spremite od polu razvaljenog svežeg mleka ili skuvanog ali presečenog.

Nakon što mleko provri i preseče se, promešajte sa kašikom kiselog mleka, sa solju i sirćetom.

Ostavite još nekoliko sekundi na ringli, dok se sasvim ne preseče i sklonite sa ringle.

Ostavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu.

Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca.

Surutku možete da sačuvate i da koristite za spremanje hleba, pogačica, palačinki.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar