Način pripreme
Priprema se čokoladni krem tako što u malu šerpu sipa 500 ml svežeg mleka i 200 ml tečne pavlake.
Dodaje se 6 supenih kašika šećera i ostavlja se na ringli da se blago zagreje.
Puding od čokolade se sipa u 200 ml svežeg mleka i meša se da se dobije kašica, lagano se sipa u zagrejano mleko i metalnom žicom za mućenje se meša 8-10 minuta, dok se ne zgusti.
Ringla se smanjuje na treći stepen, u protivnom rizikujete da zagori.
Skida se i ostavlja se da se malo ohladi, tako što se dodaje komadić maslaca u krem za tortu.
U pravougaoni kalup se sipaju dve male kutlače krema i premazuje se dno. Odozgo se ređa jedan red piškota. Preliva se polovinom krema, ređaju se komadići trešnjica, slede 3-4 supene kašike krema i ređa se drugi red piškota, na kraju se završava čokoladnim kremom.
Posipa se polovinom pipkota, izrendanih na redne, dekoriše se trešnjicama, listovima sveže mente i posipa se belom čokoladom.
Sledi teži deo - da se ukusna torta od piškota hladi 3-4 sata u frižideru.
Isekla sam je sat vremena nakon toga - vidi se na fotografiji.
Neka vam je ukusno - lagana je i ukusna ova raskošna torta od piškota sa čokoladom!