Posni domaći keks

irinairina
Početnik
778
Posni domaći keks
Fotografije: Sneji Draganova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Osvajamo srca ovim domaćim posnim keksom, da znate"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • voda - 50 ml
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se voda i dodaje se šećer, dok se ne rastvori.

Nakon toga dodajte ulje i sodu pomešanu sa brašnom i zamesite umereno tvrdo testo.

Razvijte ga u koru debljine pola centimetra i isecite oblik po želji.

Stavite keks u namazanu posudu za pečenje i ispecite ga u umerenoj rerni.

Po želji servirajte posni keks preliven istopljenom čokoladom, sirupom ili nečim drugim.

Ukusan je čak i sa čajem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Recept nije dovoljno precizan, a testo ne može da se zamesi. Ukus je super, ali mi tekstura, uz korekcije, nije dobro ispala.
14.12.2023 15:57