Način pripreme
Želatin stavite u vodu da se aktivira, sok stavite na vatru da se zagreje na oko 50 stepeni, pa dodajte želatin i promešajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati da se želatin stegne. Za to vreme penasto umutite jaja sa šećerom i dodajte brašno u porcijama.
Gotovu smesu sipajte u ravan i širok pleh da bude tanak sloj debljine oko 1 cm i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10-15 minuta.
Gotovu koru ostavite da se ohladi, pa čašom za vodu iscrtajte okrugle oblike i isecite ih malim nožićem.
Stvrdnuti žele isecite čašom i pažljivo stavite na okrugle kolače, vratite u frižider na 15 minuta.
Otopite čokoladu na pari i pažljivo prelijte preko kolačića sa želeom na papiru za pečenje da se manje razmazuje.
Domaće Jaffa kolače ponovo ostavite u frižideru nekoliko minuta, da se čokolada stvrdne.
Komentari