Način pripreme
Prosejte u posudi brašno sa solju i praškom za pecivo. Pomešajte origano i biber.
Stavite margarin u parčićima - hladan iz frižidera. Zamesite dobro prstma i sipajte vodu - takođe hladnu.
Iseckajte na sitno mladi luk i dodajte u sve ostali. Zamesite glatko testo, radeći sa njim samo kratko tek toliko da se ujedine sastojcim a da se ne mesi dugo da ne bude žilavo.
Ako se to ipak desi, ostavite ga da odstoji i da se otpusti pre nego što nastavite dalje.
Razvijte testo na blago nabrašnjenoj radnoj površini u tanku koru i iscite keks oblika po vašem izboru.
Poređajte slani keks u dve posude za pečenje pokrivene papirom za pečenje i ispecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Nadgledajte ih i kad porumene blago gotovi su.
Grickajte sa zadovoljstvom u svako doba ili u društvu omiljenog predjela.
Posni slani keks je gotov.