Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Jela u đuvečari»Raskošni đuveči od povrća sa lobodom

Raskošni đuveči od povrća sa lobodom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661125k157
Raskošni đuveči od povrća sa lobodom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 9
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Dodajte i malo lobode, tako ćete dobiti savršene đuveč od povrća"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada (ne previše velik)
  • šargarepa - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan
  • loboda - 5 šaka, iseckana
  • spanać - 1 šaka, iseckan
  • himalajska so - 1 i ½ kašičica, ravna
  • biber - ½ kašičice
  • kurkuma - 1 kašičica, ravna
  • kumin - ½ kašičice
  • aleva paprika - ½ kašičice, ravna
  • jaja - 3 komada (domaća)
  • nerafinisano suncokreetovo ulje - 3 supene kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulimo i isečemo na male kocke, šargarepe na polumesece, tikvice na četvrtine, a luk, paradajz, lobodu i spanać - sitno.

Po želji u svaku đuvečaru možemo da stavimo za njega određene proizvode - 2 krompira, 1 šargarepu. 1/3 glavice luka, 1/3 paradajza, 1/3 tikvice, 2 šake loboda (zajedno sa spanaćem), 1/3 kašičice đumbira (izrendan na veoma fino rende - bez končića), ½ kašičice himalajske soli (ravna), 2 prstohvata bibera, 1/3 kašičice kurkume, 2 prstohvata kumina, 2 prstohvata aleve paprika, 1 supena kašika nerafinisanog suncokretovog ulja. Pomešamo u drugoj većoj posudi, budući da je u đuvečarama teško da bude ravnomerno.

Već promešano povrće ponovo sipamo u đuvečare (koje smo iznutra namazali sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja), sipamo vodicu (nivo da bude malo iznad polovine povrća).

Razbijemo jedno domaće jaje odozgo i poklopimo. Ovo ponavljamo i sa drugim đuvečarama i poklopljene ih stavljamo da se peku otprilike 45-50 minuta.

Proizvodi mogu da se iseku i začine krupno, ali tako neće biti ista količina svakog povrća u svakom đuveču, zato je posebno mešanje uspešnija varijanta.

Dok se još lagano krčkaju iz rerne, poslužujemo ih na drvenoj dasci (obzirom na to da su vrući), sa drvenom kašikom i domaćom pogačom.

Raskošan i bogat đuveč od povrća!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti