Način pripreme
Krompir ogulimo i isečemo na male kocke, šargarepe na polumesece, tikvice na četvrtine, a luk, paradajz, lobodu i spanać - sitno.
Po želji u svaku đuvečaru možemo da stavimo za njega određene proizvode - 2 krompira, 1 šargarepu. 1/3 glavice luka, 1/3 paradajza, 1/3 tikvice, 2 šake loboda (zajedno sa spanaćem), 1/3 kašičice đumbira (izrendan na veoma fino rende - bez končića), ½ kašičice himalajske soli (ravna), 2 prstohvata bibera, 1/3 kašičice kurkume, 2 prstohvata kumina, 2 prstohvata aleve paprika, 1 supena kašika nerafinisanog suncokretovog ulja. Pomešamo u drugoj većoj posudi, budući da je u đuvečarama teško da bude ravnomerno.
Već promešano povrće ponovo sipamo u đuvečare (koje smo iznutra namazali sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja), sipamo vodicu (nivo da bude malo iznad polovine povrća).
Razbijemo jedno domaće jaje odozgo i poklopimo. Ovo ponavljamo i sa drugim đuvečarama i poklopljene ih stavljamo da se peku otprilike 45-50 minuta.
Proizvodi mogu da se iseku i začine krupno, ali tako neće biti ista količina svakog povrća u svakom đuveču, zato je posebno mešanje uspešnija varijanta.
Dok se još lagano krčkaju iz rerne, poslužujemo ih na drvenoj dasci (obzirom na to da su vrući), sa drvenom kašikom i domaćom pogačom.
Raskošan i bogat đuveč od povrća!