Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Boranija sa zeljem, lobodom i mladim lukom

Boranija sa zeljem, lobodom i mladim lukom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Boranija sa zeljem, lobodom i mladim lukom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
30/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Boranija sa zelenišem - za deset minuta je gotova"

Potrebni sastojci

  • zelje - otprilike 5 - 6 listova
  • loboda - 5 - 6 listova
  • mladi luk - 2 komada
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • voda - 1/2 šolje
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • kiselo mleko - 1 kantica (400 g)
  • divlja nana
  • selen
  • peršun
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • Još
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju se zagreje ulje i dinsta se prethodno iseckan mladi luk, zelje i loboda sa prstohvatom soli.

Nakon toga se dodaje brašno i neprestano se meša, dosipa se voda, dobija se brašnasta kaša. Skida se sa ringle i blago se hladi.

Kiselo mleko se pomeša sa presovanim belim lukom i iseckanim zelenim začinima, solju po ukusu.

Meša se i dodaje se u kašu i ponovo se meša. Može da se servira sa prženim jajima, kajganom ili celim ili kuvanim.

Prilikom serviranja boranija se zaliva proprženom alevom paprikom.

Boranija sa zeljem, lobodom i mladim lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: