Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Supa sa lobodom i džanarikama

Supa sa lobodom i džanarikama

ZoriZori
Guru
8932865k
Supa sa lobodom i džanarikama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Rakošna prolećna čorba iz starih notesa"

Potrebni sastojci

  • loboda - 1 puna šaka
  • džanarike - 1 puna šaka
  • crni luk - 1 veća glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • pirinač - 1/2 šolje
  • paradajz - 2 komada krupniji ili 300 g iz konzerve
  • ulje - 3 supene kašike
  • bujon od povrća - 3 kockice
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo ulje i u njemu zapržimo sitno iseckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.

Dodajemo 2 litre vode, kockice bujona od povrća i sačekamo da supa proključa.

Dodajemo stino iseckane drške celera i peršuna, pirinač i so.

Kad pirinač omekša, stavljamo prethodno oljušten i isečen paradajz, iseckanu lobodu i džanarike - cele.

Ostavljamo supu da provri ponovo, smanjimo ringlu nakon toga i ostavimo na ringli da se krčka 15 minuta.

Isključimo ringlu i posipamo sitno iseckanim listovima peršuna i celera. Posipamo solju ako je potrebno.

Po želji serviramo svaku porciju supe od povrća sa jednim poširanim jajetom.

Čorba sa lobodom i džanarikama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: