Način pripreme
Prosejemo brašno pomoću sita i pomešamo ga sa praškom za pecivo. Vadimo jaja na sobnu temperaturu i posle ih mutimo u posudo mikserom kontinuirano.
Dodajemo šećer i opet mutimo. Dobije sa veoma gust svetao krem.
Maslac i čokolada treba da budu mnogo omekšali. Meki maslac takođe stavljamo unutra i umutimo veoma dobro.
Dodajemo čokoladu i skuvanu kafu i mešamo. Dodajemo brašno i mutimo mikserom.
Na kraju stavljamo kakao u opet mešamo u ujednačenu glatku smesu. Mažemo uljem i posipamo brašnom kalup za kolač i sipamo.Pečemo kolač u blago zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.
Kada se ohladi vadimo iz kalupa i okrećemo u tanjir. Posipamo obilno šećerom u prahu pomoću cediljke. Sečemo na parčiće i jedemo sa vrućom kafom ili čajem. Nek vam je slatko!
Kolač Moka je sjajan.