Način pripreme
Priprema čokoladne kore:
Tečne sastojke dobro pomešajte i u njih dodajte suve sastojke. Mutite mikserom. Ispecite koru prečnika 26 cm na 180 stepeni 35 minuta, sa ventilatorom.
Priprema kora od oraha:
Mlevene orahe, šećer u prahu i brašno dobro pomešajte u posudi. Dodajte jaja i žumanca i mutite mikserom 2-3 minuta.
Belanca umutite na sneg sa šećerom. U smesu od jaja dodajte belanca iz 2-3 puta i mešajte drvenom ili silikonskom spatulom. Na kraju dodajte ulje. Dve kore po 26 cm pecite 12-16 minuta, svaku na 180 stepeni.
Priprema čokoladnog krema:
Umutite pavlaku na mekan krem, dodajte krem sir i čokoladu i ponovo muite dok ne dobijete homogenu smesu.
Priprema krema sa kafom:
Sveže mleko, neskafu i polovinu šećera stavite u šerpu. Ugrejte dok iz mleka ne počne da izlazi para. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i skrob i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
U smesu sipajte 1/3 mleka i dobro promešajte. Vratite u ostalo mleko i kuvajte oko 4-5 minuta. Mešaje sve vreme žicom. Ostavite krem da se ohladi na sobnoj temperaturi i kad se potpuno ohladi umutite na mekan krem sa maslacem.
Sastavljanje:
U kalup sa ivicama koje se skidaju stavite jednu koru od oraha, prelijte kafom. Preko stavite polovinu čokoladnog krema. Nakon toga čokoladna kora, koju možete preliti, a i ne morate /sočna je i bez preliva/.
Nakon toga stavite krem sa kafom i preko njega koru od oraha i čokoladni krem, ostavite malo za ukras.
Odozgo preko krema sipajte čokoladni ganaš i ukrastie po želji.
Stavite tortu u frižider da se stegne na nekoliko sati, a najbolje na jednu noć.