Kokos kakao krem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Kokos kakao krem
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
22/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
"Kremići su manje zlo dezerata, a ovaj od kokosa je naša zabranjena ljubav"

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 1 konzerva (400 ml)
  • kokosov šećer - 75 g
  • kakao - 45 g
  • kokosovo brašno - 75 g
  • lešnici - 40 - 50 g, pečeni, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Promućkajte veoma dobro kokosovo mleko, pre nego što otvorite pakovanje.

Nakon što ga otvorite, sipajte ga u blender ili nutribulet.

Dodajte kokosov šećer, nakon toga dodajte kakao i kokosovo brašno.

Ostavite lešnike sa strane.

Blendirajte sve sastojke, dok ne dobijete gust usitnjen čokoladni krem.

Sipajte u odgovarajuće čaše ili posudice i ukrasite svaku sa nekoliko lešnika.

Možete da jedete odmah kokosov kakao krem, ali je ukusniji kada odstoji u frižideru i ohladi se dobro - bar 2 sata.

Čuvajte krem u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: