Način pripreme
Sveže mleko, brašno i maslac stavite u odgovarajuću posudu za kuvanje, promešajte dobro i ostavite ih na tihoj vatri da provri. Neka vri minimum 15 minuta.
Jaja, šećer, vanilu i kakao pomešajte i umutite mikserom dok ne postane homogeno.
Bademe sameljite dok ne budu veoma sitni.
Nakon 15 minuta kuvanja svežeg mleka, maslaca i šećera dodajte homogenu smesu od jaja, šećera, vanile i kakaa. Dodajte u sve to bademe i kuvajte još minimum pet minuta.
Ostavite smesu da se ohladi do sobne temperature.
Nasecite jagode pogodno za pasiranje.
Dodajte ih u ohlađenu smesu i pasirajte dok ne postane homogeno. Prespite u posude pogodne za zamrzavanje.
Zamrznite na sat vremena. Nakon toga ukrasite po želji. Krem ne zamrzne, već ima prijatno rashlađen ukus i veoma je aromatičan.