Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Šareni čizkejk u čašama

Šareni čizkejk u čašama

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Šareni čizkejk u čašama
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Da podignemo čaše i nazdravimo uz ovaj neverovatni šareni čizkejk"

Potrebni sastojci

  • čajni keks - 1 pakovanje
  • maslac - 35 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 5 kašika
  • želatin - 1 pakovanje
  • jagode - 500 g, sveže
  • tečna čokolada - 150 g
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izaberite odgovarajuće čaše u kojima ćete pripremiti čizkejk. Nakon toga izlomite čajne keksiće i stavite ih na dno svake čaše. Prelijte ih istopljenim maslacem.

2. U šerpu stavite želatin sa 6 kašika hladne vode da nabubri, pa ga zatim stavite na paru dok ne postane tečan.

3. U želatin sipajte pasirane i proceđene jagode i sve rasporedite u čaše. Ostavite sa strane da se ohladi.

4. Za to vreme u posudi promešajte ceđeno kiselo mleko i tečnu čokoladu, kako bi dobili drugi krem za vaš čizkejk od jagode.

5. Uzmite polovinu jagoda i naseckajte ih na kockice.

6. Kada se žele od jagoda ohladi, poređajte preko njega komadiće iseckanih jagoda. Preko njih stavite čokoladni krem (jednu do dve kašike u svaku čašu).

7. Umutite pavlaku mikserom i ukrasite šlagom svaku čašu. Stavite po jednu jagodu na vrh i pospite čokoladnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementom, kako bi vaš čizkejk u čašama izgledao lepo.

8. Čaše sa vašim šarenim čizkejkom u čašama stavite u frižider na najmanje 3 sata, pre nego što ih poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: