Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Prži Šaran
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najukusniji šaran se prži u svinjskoj masti, a ne u ulju, kako bi rezultat bio najbolji....

Najbolje se sprema u potpunosti svež šaran u obliku kotleta.
Koteleti šarana do 1.5 kg su najbolji za prženje i pohovanje....

Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom....

da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....

Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana.
Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....

Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju....

Nako toga sklanjamo foliju, da se riba zapeče. Po želji mogu da se dodaju orasi i začini. Ponekad stavljam krompir u paradajz, bude veoma ukusno....

Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna....

Što više šaran stoji, aromatičniji je. Operite pirinač i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kad bude gotov, operite ga hladnom vodom....

Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre....
Rejting
5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni: