Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Veličanstveni brauni za tanak struk

Veličanstveni brauni za tanak struk

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Veličanstveni brauni za tanak struk
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Uz ovaj brauni vaš tanak struk je osiguran"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 1/2 šolje, ili od drugih orašastih plodova
  • kakao - 1/4 šolje, nezaslađeno
  • kokoosov šećer - 2/3 šolje ili 2 kašike meda
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • ulje - 1/2 šolje (orahovo ili slično)
  • jaja - 2 komada
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Većina recepata za Brauni je voma kalorična. Volimo ih sve, ali ako krenete da ih jedete, nema zaustavljanja!

Zbog toga smo pronašli način da napravimo dijetalnu alternativu kao lagani desert, koja vam dozvoljava da napravite svoj brauni i da ga pojedete bez griže savesti, ali i bez kompromisa što se tiče ukusa. Ako nemate kupljeno bademovo brašno, možete da sameljete bademe u blenderu, a možete da koristite i drugu vrstu orašastih plodova. Iako brašno, možda bude krupnije, biće sasvim u redu, pačak i bolje.

Ugrejte rernu na 180 stepeni.

U veliku posudu ili u posudu stonog miksera promešajte sve suve sastojke.

Dodajte vlažne sastojke i mešajte dok ne dobijete glatko testo (koristite rušni mikser, ako nemate stoni mikser). Testo će biti malo gušće od uobičajenog testa za brauni. Testo će takođe biti i neverovatno ukusno!

Kalup veličine 24/24 cm poprskajte sa malo ulja ili maslaca. Sipajte testo i rasporedite ga ravnomerno špatulom ili kašikom.

Pecite u zagrejanoj rerni od 20 do 25 minuta.

Izvadite brauni iz rerne i ohladite ga, pre nego što ga poslužite. Za ljubitelje čokolade - možete da prelijete brauni sa istopljenom čokoladom od minimum 75% kakaa zbog raskoši.

Ipak, u ovom kolaču nema šećera ili ga ima sasvim malo, da je ovo zadovoljstvo opravdano. Prijatno uz ovaj veličanstveni brauni za tanak struk, koji je uspeo i odobren je od svih, koji su ga probali.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: