Način pripreme
Prvo sameljite zajedno ovsene pahuljice sa lanenim semenom. Dodajte u njih dve vrste brašna i pospite solju.
Odvojeno rastvorite kvasac u 100 ml vode. Dodajte je u brašno i sipajte maslinovo ulje. Postepeno zamesite testo.
Ako je neophodno dodajte još malo tečnosti da testo ne bude previše tvrdo.
Mesite oko 6 minuta, a ako imate mulitpraktik, kraće je vreme - oko 3 minuta.
Stavite testo u posudu i pokrijte ga krpom. Ostavite ga na toplom, da raste oko sat.
Od gotovog testa kidajte loptice i oblikujte male hlepčiće. Postavite papir za pečenje u posudu i poređajte hlepčiće na rastojanju jedno od drugog.
Ostavite ih da ponovo rastu i da lepo nadođu. Imajte u vidu da ovi dijetalni hlepčići neće narasti baš toliko mnogo.
Namažite narasle hlepčiće toplom vodom pomoću kuhinjske četke. Pospite ih lanenim semenom u ako imate - krupnom solju.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite hlepčiće oko 25 minuta. Na desetom minutu smanjite rernu na 180 stepeni, da ne zagore.
Hlepčići za tanak struk su mnogo ukusni, probajte ih!