Način pripreme
Brašno prosejte sa vanilom. U njega dodajte šećer u prahu, jaje i maslac. Umesite testo, koje zatim ostavite da odmori oko 15 minuta.
Razvucite testo i isecite krugove od njega, koje zatim stavite u kalupe za tartalete. Testo pritisnite uz kalup.
Tartalete pecite na 180 stepeni od 15 do 18 minuta. Ohladite ih i izvadite iz kalupa.
Za krem: Jaje umutite sa šećerom i skrobom. Razredite mlekom. Ostalo mleko zagrejte. Dodajte ga u skrob i kuvajte krem dok se ne zgusne. Začinite vanilom. Prekrijte providnom folijom da ne uhvati koricu i ostavite da se potpuno ohladi.
Pavlaku umutite u gust šlag.
Ohlađeni krem umutite i u njega dodajte krem sir i pavlaku.
Tartalete napunite kremom.
Za merengue krem:
Belanca promešajte sa šećerom. Postavite ih na paru i kada se šećer istopi, umutite ih dok ne budu sjajna i čvrsta. Merengue se postavlja u špric za kolače i njime ukrasite tartalete.
Tartalete sa vanilom se ukrašavaju malinam i listovima mente.
Prijatno!