Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Vegan torta sa kokosovim kremom

Vegan torta sa kokosovim kremom

Vegan torta sa kokosovim kremom
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Mekana i veoma nežna torta sa kremom od kokosa - radost za dušu svakog vegana i ne samo njih"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 180 g
  • smeđi šećer - 270 g
  • kakao - 60 g
  • soda - 1 i 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 i 1/4 kašičice
  • so - 1 prstovat
  • kiselo mleko - 300 g, sojino
  • ulje - 75 ml
  • kafa - 140 ml, topla
  • za krem
  • pavlaka od kokosa - 1 pakovanje, nezaslađena
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kore

Prosevamo brašno i kakao zajedno sa solju i sastojcima za nadolaženje. Dodajemo šećer i sve promešamo.

Umutimo kiselo mleko i ulje i dodajemo u brašno. Na kraju dodajemo toplu kafu i sve dobro promešamo.

Pokrivamo kalup prečnika 20 cm papirom za pečenje. Sipamo smesu i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta. Nakon što se ohladi sečemo na tri kore.

Priprema krema

Sipamo pavlaku od kokosa u posudu, dodajemo šećer i vanilu i mutimo oko 3 minuta mikserom dok smesa ne postan glatka i sa mekim vrhovima.

Počinjemo da sastavljamo našu vegan tortu. U obruč stavljamo prvu koru, odozgo gotov krem od kokosa, ponovo koru, krem, koru i na vrh krem.

Ostavljamo tortu od pavlake u frižider na bar 6 sati.

Vegan torta sa kremom od kokosa je odličan izbor za svaki povod i svaki dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: