Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kremom i jabukama

Keks torta sa kremom i jabukama

Keks torta sa kremom i jabukama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Keks torta sa kremom i jabukama - toliko brza da nećete moći da poverujete"

Potrebni sastojci

  • čajni kolutići - 260 g (beli i smeđi)
  • jabuke - 4 srednje velike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • cimet - 1 ravna kašičica
  • krem
  • sveže mleko - 200 ml
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • mlečna čokolada - 40 g
  • lešnici - 10, krupno isekcani
  • za posipanje
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite jabuke, ogulite ih i izrendajte na rende. Pomešajte jabuke sa šećerom u prahu i smeđim šećerom, cimetom i stavite na umerenu, ne mnogo jaku vatru na 10 minuta mešajući drvenom kašikom.

Skinite sa ringle, ohladite i dodajte krupno iseckane lešnike.

Pripremite krem, tako što pomešate sveže mleko, smeđi šećer i kukuruzni skrob.

Stavite na slabu ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, dodajte komadiće čokolade, od toplote će se istopiti ikrem za tortu je gotov.

U posudu izlomite bele i smeđe keksiće, dodajte 3 supene kašike krema i jabuke.

Pažljivo izmešajte, sipajte u mali kalup za tortu sa prstenom (20 cm), a odozgo sipajte ostali krem i poravnajte.

Ohladite keks tortu, skinite prsten i pospite čokoladnim mrvicama.

Keks torta sa kremom i jabukama je neobična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: