Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Korneti sa kokosovim kremom

Korneti sa kokosovim kremom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Korneti sa kokosovim kremom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
01/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Savetujem vam da napravite duplu porciju za ove kornete - njihov ukus je jednostavno očaravajuć"

Potrebni sastojci

  • Testo za kornete
  • brašno - 420 g + za posipanje površine
  • šećer - 90 g
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 g
  • ulje - 30 g + za premazivanje
  • amonijačna soda - 1/2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica, 2 g
  • Kokosov krem
  • sveže mleko - 550 ml (može miks kravljeg i kokosovog mleka)
  • brašno - 60 g
  • kokosovo brašno - 45 g + za posipanje
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • vanila - 1 kesica, 2 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo rastvorite amonijačnu sodu u kiselom mleku i ostavite da se aktivira. Umutite jaja i belance sa šećerom i u njih sipajte ulje i aktivirano mleko.

Dodajte brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko testo koje se ne lepi. Ukoliko je potrebno dodatno pospite brašno samo da upije.

Podelite testo na dva dela i svaki razvijte u tanku koru. Premažite je uljem i isecite na drugačke trake debljine 1 cm.

Uvijte svaku traku na nauljenom aluminijumskom kalupu za kornet tako da se lagano preklapa.

Poređajte kornete u dve tepsije obložene papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni dok ne porumene - otprilike 20 minuta.

Dok su topli izvadite ih pažljivo iz kalupa.

Napravite kokosov krem tako što zagrejete mleko, vanilu i šećer na umerenoj vatri.

Kada se šećer istopi sipajte kokosovo brašno (fino).

Metalnom žicom mešajte jaja, žumance i brašno (ako je gusto možete sipati malo mleka).

Sipajte u tankom mlazu u sveže mleko na ringli i mešajte dok se ne zgusti otprilike 10 minuta na slaboj/umerenoj vatri (90-100 stepeni).

Napunite kornete vrućim kremom i otvore obilno pospite kokosovim brašnom.

Ostavite da odstoje nekoliko sati ili jednu noć kako bi lepo omekli.

Jedite sa zadovoljstvom neobične kornete sa kokosovim kremom - uspomena iz detinjstva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: