Torta sa ukusnim kremom i orasima

Torta sa ukusnim kremom i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
16/01/2021
"Torta sa ukusnim kremom koja se topi u ustima - ima i orahe za raskoš"
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • voda - 1 šolja
  • brašno - koliko je neophodno (približno oko 2 šolje)
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • Za krem
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja, nije puna
  • svže mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašika
  • orasi
  • slatko od kajsija
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo koru, tako što žumanca mutimo sa šećerom i vodom. Dodajemo brašno pomešano sa praškom za pecivo i belancima umućenim u sneg. Pomešamo pažljivo da ne spadne smesa. Sipamo u odgovarajući kalup za pečenje, namazan maslacem i ispečemo u rerni zagrejanoj na 170-180 stepeni.

Gotovu koru ohladimo na roštilju. Spremamo krem tako što u sveže mleko dodajemo šećer i kad se istopi, dodajemo umućena jaja sa brašnom i malo svežeg mleka. Stavljamo i vanilu.

Kuvamo krem dok se ne zgusne mešajući neprestano. Sklanjamo sa vatre i ohladimo. Mutimo maslac sa šećerom u prahu i dodajemo u mlečni krem. Mešamo dobro.

Koru za tortu isečemo na dve. Mažemo jednu koru sa slatkom od kajsije, a posle i sa kremom, stavljamo odozgo drugu koru i ponovo mažemo slatkom i kremom. Posipamo orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar