bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Originalne japanske palačinke bez praška za pecivo

Originalne japanske palačinke bez praška za pecivo

Originalne japanske palačinke bez praška za pecivo
Fotografije: Vanesa Sabkova
25/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Recept je iz dalekog Japana, i nije za bilo šta, nego za palačinke"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 8 supenih kašika
  • šećer - 6 supenih kašika
  • sok od limuna - od pola
  • vanila - 1
  • mleko - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca.

U žumanca stavljamo mleko, vanilu i brašno.

Mešamo dok ne dobijemo jednaku smesu.

Belance umutimo sa sokom od limuna na niskoj brzini na penu, posle dodajemo šećer i mešamo dok ne dobijemo gust krem.

Pomešamo belance i žumance, pažljivo mešamo da ne padnu belanca. Namažemo tiganj sa malo masnoće po izboru.

Kašikom za sladoled oblikujemo loptice u tiganju i dodajemo 2 supene kašike vode i poklopimo 15 minuta na 4 od 9 stepeni na rignli.

Ako ne možete da odlepite japansku palačinku, pojačajte na 7 kratko, okrenite i ostavite i sa druge strane kratko.

Originalne japanske palačinke bez praška za pecivo se mogu servirati sa džemom, marmeladom ili sirom.

Odličan recept za palačinke, neka vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: