Način pripreme
Šolju koju koristite za šećer, istu koristite i za brašno.
Belanca odvojite od žumanaca. Šećer se najvećim delom koristi za belanca, a manjim delom na žumanca.
Belanca dobro umutite, dok ne postanu sneg, da bude čvrst i ne teče kada okrenete posudu.
Kada mutite žumanca dodajte šećer i ulje. Nakon što se šećer istopi, žumanca dodajte u belanca i polako i nežno mešajte dok se smesa ne ujednači.
Zatim kašiku po kašiku dodajte prosejano brašno. Smeša se sipa u podmazani kalup.
Stavite u hladnu rernu i pecite 15 minuta samo na donjem grejaču. Zatim pecite još 15 minuta sa gornjim grejačem. Pecite bez ventilatora.
Možete dodati kakao - 2 kašike, u brašno ako želite da kolač bude boje kakaoa ili ga odozgo možete posipati orasima.
Orahe stavite 15 minuta nakon pečenja na donjem grejaču da ostanu na vrhu i da ne utonu u vazdušasti kolač.
Izvađen i preokrenut dok je još topao, kolač sa orasima pospite šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom po izboru.
Ukusan i jednostavana kolač bez praška za pecivo, savršen za kafu sa prijateljicama :)