Način pripreme
Japanske palačinke sa malo sastojaka, ali imaju svoju specifiku u pripremanju.
Za taj cilj oba jajeta se dele na žumanca i belanca. Žumanca se mute sa mlekom u homogenu smesu.
Dodaje se prosejano brašno u smesu od žumanaca. Nakon što se dobro umuti dodaje se i vanila. Ovo se odvaja sa strane.
Sledi red belanaca. Oni se mute u sneg tako što se u njih postepeno dodaje šećer- Dobijaju se oštriji vrhići i po tome se prepoznaje da su gotovi.
Uzima se deo belanaca i dodaju se u smesu od žumanaca tako što se pažljivo meša špatulom.
Dobijena kašica se vraća nazad u ostala belanca. Nastavlja se sa pažljivim mešanjem. Smesa postaje tečnija. Sipa se u poslastičarski špric i u tiganju se oblikuju male palačinke.
Vatra je slava i zato se peku poklopljene. Dok se peku dodaje se po 1 kašičica vode sa strane i poklapa se.
Dobija se nešto kao pečenje i dinstanje. Ukoliko uhvate karamel koricu, okreću se i procedura se ponavlja, ponovo se dodaje vodica i poklapa se dok ne bude gotovo.
Garnira se po želji.
Komentari