Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk brauni sa trešnjama

Čizkejk brauni sa trešnjama

DianaDiana
Šegrt
2648311
Čizkejk brauni sa trešnjama
Fotografije: Diana
1 / 2
30/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Dva omiljena slatkiša u jednom - raskošni čizkejk i brauni, koji će se topiti u vašim ustima"

Potrebni sastojci

  • za braon smesu
  • maslac - 100 g mekan
  • smeđi šećer - 1 šolja, svetli
  • jaja - 2 komada
  • kakao - 2 kašike
  • brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • ekstrakt ruma - nekoliko kapi
  • za svetlu smesu
  • krem sir - 125 g
  • rikota - 90 g
  • maskarpone - 50 g
  • šećer - 1/3 šolje
  • jaja - 1 komad
  • vanila
  • za nadev od trešanja
  • trešnje - 200 g, bez koštica
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • za preliv
  • tamna čokolada - 1/4 šolja
  • maslac - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev od trešanja. Pospite trešnje očišćene od koštica šećerom i pecite ih u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 10 minuta. Mešajte šesto. Ostavite trešnje da se ohlade. Da biste pripremili braon deo za brauni, umutite maslac sa šećerom.

Jedno po jedno, dodajte jaja i kakao. Promešajte prašak za pecivo sa prašnom, pa prosejte smesu. Dodajte tu smesu u smesu sa maslacem i mešajte drvenom kašikom dok se smesa potpuno ne ujednači. Dodajte ekstrakt ruma i rasporedite smesu u pleh, koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje.

Za pripremanje svetlog dela pomešajte sve sireve sa šećerom i umutite ih u krem. Dodajte jaje i vanilu, pa promešajte. Sledi sklapanje deserta. Na braon deo stavite beli deo i završite trešnjama.

Uz pomoć štapića za ražnjić napravite šaru mermera. Čizkejk pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Izvadite ga iz rerne i ostavite ga da se ohladi oko sat. Nakon toga ga ubacite u frižider na još sat vremena.

Nasecite ohlađeni desert na kvadrate. Pripremite preliv. Istopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Naprskajte kvadrate čizkejka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: