Način pripreme
Prvo pripremite trešnje, tako što im odstranite trešnje.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli i promešajte suve sastojke da se pomešaju. Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, da se pretvore u penu.
Promešajte mleko da bude glatko i dodaje ga u jaja, a onda ulje i konjak i ponovo promešajte.
Dodajte tečnu smesu u suvu i sve promešajte lopaticom, a ne mikserom. Čim smesa postane ujednačena, sipajte u nju čokoladne ljuspe i isečene bademe. Ponovo promešajte. Ja sam stavila miks od krupnih belih i crvenih trešanja.
U pravougaonu posudu za pečenje veličine 24/28 cm postavite papir. Sipajte smesu i odozgo poređajte trešnje, blago ih pritiskajući. Pospite oko njih sa još dve kašike badema.
Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ne više, jer nije dobro da se presuši, već da unutra ostane mekše i sočno. Ja sam pekla sa ventilacijom.
Izvadite brauni iz rerne i ostavite ga u posudi 15 minuta. Posle ga stavite na poslužavnik i pospite sa 2-3 kašile šećera u prahu. Isecite na kvadrate.
Ali što uz njega ide i kugla sladoleda, probajte!