Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile na roštilju

Pečeno pile na roštilju

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Pečeno pile na roštilju
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pečeno pile na roštilju je poziv veselom društvu za fantastičnu večeru"

Potrebni sastojci

  • pile - 1200 g
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Kada celo pile očistite i operete, odsecite mu krila.

Presecite ga na pola preko grudne kosti i otvorite ga. Postavite pile u najlon vreću i istucite ga čekićem za meso.

U posudu stavite izgnječeni beli luk, maslinovo ulje, biber i alevu papriku i so. Ovom marinadom premažite celo pile.

Upalite roštilj i potrudite se da ima više žara.

Prvo pile postavite kožom prema gore i povremeno ga okrećite. Pecite ga na slabom žaru.

Kada se pile ispeče do zlatne boje, prebacite ga u pleh i pokrijte ga drugi plehom.

Poslužite pečeno pile sa povrćem pečenim na žaru.

Prijatno!

Uvek je dobra ideja da pripremite Pečeno pile na roštilju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: