Način pripreme
Za recept vam je potrebna kesa za pečenje.
Operemo dobro pile. Obilno namažemo začinima spolja i iznutra i mažemo na isti način obilno majonezom.
Stavljamo unutra u pile ceo krompir i krupnije isečenu slaninu.
Stavljamo pile na leđa i vežemo dobro noge pileta i krila, tako da ne izaže mast za vreme pečenja.
Stavljamo u kesu i dobro zavežemo.
Sečemo lagano jedan donji kraj kese.
U suv pleh stavljamo, tako da sok iz proreza ne izađe.
Ne dodajemo vodu ili drugu tečnost! Možemo prethodno marinovati i ostaviti da stoji tako u frižideru dok ne dođe vreme pečenja.
Ovaj recept za pečeno pile je odgovarajuć i za domaću kokošku iz rerne, zato što meso bude krehko i sočno.
Kokoška sa slika je domaća.
Neka vam je slatko sa mojim brzim receptom za celo pečeno pile!