Način pripreme
U veliku posudu razbijte jaja i zajedno sa 150 g šećera mutite mikserom 10 minuta.
Sipajte u mlazu ulje, dodajte kiselo mleko. Prosejte brašno sa jednom vanilom, prstohvatom soli i praškom za pecivo.
Dodajte ga u tečnu smesu, mešajući pažljivo kašikom. Postavite kalup od 24 cm, s prstenom koji se skida, papirom za pečenje. Sipajte pripremljenu smesu za raskošan voćni kolač.
Odozgo poređajte prema vašem ukusu kriške breskvi i kajsija, krugove banana i parčiće kivija, jabuka i polovine jagoda i trešanja.
Ispecite bogati kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta.
Izvadite ispečeni sočni kolač sa letnjim voćem iz rerne i dok je još topao namaite ga sa dve kašike meda. Ohladite na rešetku pre nego što isečete.
Nek vam je slatko uz ovaj sjajan letnji kolač za bližnje i goste!