Način pripreme
U posudu razbijemo jaja, dodajemo mleko i so. Promešamo dobro žicom, dodajemo brašno i prašak za pecivo i promešamo dobro.
Treba da se dobije ni retka ni mnogo gusta smesa, ako vam se čini retka, dodajte još brašna, ako vam se čini gusta, dodajte još malo svežeg mleka.
Nakon toga dodajemo preostale sastojke, bez kačkavalja i opet promešamo. Tiganj namažemo sa malo maslaca pomoću četke.
Ako imate onaj za palačinke, još bolje. Ja sam koristitela ne toliko veliki tiganj, ali u većem će biti još bolje.
Sipamo jednu kutlaču smese za palačinke i rasporedimo ravnomerno po celom tiganju,
Pečemo šarene palačinke sa povrćem i kačkavaljem sa obe strane ne srednjoj temperaturi.
Nakon što ispečemo sve slane palačinke, ponovo namažemo blago maslacem tiganj, stavljamo palačinku i u jednu polovinu stavljamo narendan kačkavalj i zatvaramo palačinku.
Pečemo kratko, okrećući sa obe strane tek toliko da se kačkavalj istopi.
Poređamo jednu na drugu šarene palačinke i sečemo po sredini i posle svakog parčeta po još jednom i serviramo. Možete i da ih ne sečete ili da dodate nešto po izboru u nadev.