Način pripreme
Voće koje ćemo koristite za liker od malina treba da je dobro uzrelo, zdravo i aromatično.
Voda i šećer treba da su apsolutno čisti. Ako ne možete da nabavite destilovanu vodu, onda koristite stonu, filtriranu ili izvorsku.
Alkohol takođe treba da bude čist. U slučaju da koristite rakiju, onda treba da je jaka, ali baz aroma.
Karakteristična specifična voćna aorma će preovladati nad ukusom malina.
Očistimo voće od drški i operemo dobro. Ocedimo ih dobro od vode.
Crveno aromatično voće ubacujemo u veću teglu.
Sipamo votku dok ne prekrije voće. Pokrivamo staklenu posudu aluminijumskom folijom.
Stavljamo u ormar od 4 do 6 nedelja. Ne držimo alkoholnu tiknkturu na suncu.
S vremena na vreme rastresemo tegle sa voćem i opet ih stavljamo u ormar.
Procedimo tečnost kroz cediljku, a posle filtriramo kroz gazu.
Skuvamo sirup od vode i šećera, dok se tečnost ne izbistri.
Nakon što se ohladi pomešamo sa preostalim alkoholom i dodajemo u tinkturu od maline.
Sipamo liker u odgovarajuće flaše, koje dobro zatvorimo. Stavljamo ih na tamno i hladno mesto.
Što duže stoji domaći liker od maline, to će biti bolji i zasićeniji.