Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Liker»Domaći liker od malina

Domaći liker od malina

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Domaći liker od malina
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Razume se, bez izuzetka maline mogu da se koriste i za kolače, ali osnovno je da se koriste za spremanje domaćeg likera od maline"

Potrebni sastojci

  • maline - 1, 3 kg, baštensko voće
  • votka - 1 litar
  • šećer - 1 kg
  • voda - 500 ml, destilovana
* merne jedinice

Način pripreme

Voće koje ćemo koristite za liker od malina treba da je dobro uzrelo, zdravo i aromatično.

Voda i šećer treba da su apsolutno čisti. Ako ne možete da nabavite destilovanu vodu, onda koristite stonu, filtriranu ili izvorsku.

Alkohol takođe treba da bude čist. U slučaju da koristite rakiju, onda treba da je jaka, ali baz aroma.

Karakteristična specifična voćna aorma će preovladati nad ukusom malina.

Očistimo voće od drški i operemo dobro. Ocedimo ih dobro od vode.

Crveno aromatično voće ubacujemo u veću teglu.

Sipamo votku dok ne prekrije voće. Pokrivamo staklenu posudu aluminijumskom folijom.

Stavljamo u ormar od 4 do 6 nedelja. Ne držimo alkoholnu tiknkturu na suncu.

S vremena na vreme rastresemo tegle sa voćem i opet ih stavljamo u ormar.

Procedimo tečnost kroz cediljku, a posle filtriramo kroz gazu.

Skuvamo sirup od vode i šećera, dok se tečnost ne izbistri.

Nakon što se ohladi pomešamo sa preostalim alkoholom i dodajemo u tinkturu od maline.

Sipamo liker u odgovarajuće flaše, koje dobro zatvorimo. Stavljamo ih na tamno i hladno mesto.

Što duže stoji domaći liker od maline, to će biti bolji i zasićeniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti