Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Liker»Domaći liker od višanja

Domaći liker od višanja

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Domaći liker od višanja
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Čak i ako ne volite da pijete, ne možete odbiti poziv da probate naš domaći liker od višanja"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kg (sa braon šećerom ukus je bolj)
  • votka - 1 l Savoj (dupla destilacija)
  • višnje - 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu likera nikada nemojte koristiti rakuju. Ona ima svoj karakterističan voćni miris, zasićen ukus i ne odgovara za mešanje sa drugim mirisima.

Po želji se dodaju začini kao što su listovi rozetla, štapići cimeta, muskantni oraščić, zrna karanfilića, vanila.

Izvadite koštice iz višanja i operite ih, podelite na jednake delove u dve tegle od tri litra. U drugoj odgovarajućoj posudi pomešajte votku sa šećerom. Mešajte dok se ne rastopi šećer (tako se sačuvam voće celo, zato što se šećer rastopio).

Tečnost rasporedim na jednake delove u dve tegle. Stavljam ih na hladno i tamno mesto. Ekstrakti ne treba da se drže na sunčanom i toplom mestu! Tužno lično iskustvo.

S vremena na vreme promućkam tegle sa voćem i stavljam u ormarić. Nakon 30-40 dana liker je gotov.

Procedim tečnost u flaše od 200 ml. Volim da eksperimentišem, zato u svaku od njih stavljam različite mirise - u jednu list rozetle, u drugu štapić cimeta, u treću zrno karanfilića, vanilu, muskantni oraščić.

Višnje sačuvam, sa delom tečnosti u frižideru. Tako cele godine ih koristim za slatkiše, sladole, karamelizovane ilu u kalupima za led za liker. Zadovoljstvo svake žene je ukusan hir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti