Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Vazdušaste razvijene krofnice

Vazdušaste razvijene krofnice

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
27612713
Vazdušaste razvijene krofnice
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 4
15/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
"Vazdušaste krofnice, servirane sa omiljenim slatkom ili sirom - to je sve za čim imamo potrebe u ovom trenutku"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaja - 2 komada
  • soda - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudu za pečenje i pravimo udubljenje.

Mutimo kiselo mleko u posudici zajedno sa sodom, dok ne nakisne.

Dodajemo jaja, šećer i so i dobro promešamo. Sipamo tečnu smesu u udubljenje.

Počinjemo da mešamo, dok ne pomešamo dobro sve sastojke i dok ne počne da se oblikuje lopta testa.

Prebacujemo na nabrašnjenu radnu površinu i mesimo dodajući još brašna, dok ne dobijemo meko i ne lepljivo testo.

Prebacujemo u posudu za pečenje ili šerpu i ostavljamo da odstoji oko 30 minuta, pokriveno krpom da se ne uhvati korica.

Pospemo ponovo radnu površinu brašnom i isečemo testo na dve lopte. Svaku od njih razvijamo dobro, gledajući da ne bude ni previše tanka ni previše debela.

Isečemo na rombove krofnice nožem ili pomoću koluta za sečenje pice.

Zagrevamo ulje u dubljem i manjem tiganju, da se krofnice isprže brzo i dobro, i da budu vazdušaste.

Gotove vazdušaste razvijene krofnice možemo da serviramo sa sirom, domaćim slatkom, šećerom u prahu itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: