Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat Rafaelo sa keksom

Rolat Rafaelo sa keksom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Rolat Rafaelo sa keksom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
6
"Sjajan rolat sa keksom kojim ćete zadiviti sve goste, a i veoma jednostavno se sprema."

Potrebni sastojci

  • za braon smesu
  • keks - 220 g, obični
  • kravlji maslac - 100 g
  • sveće mleko - 50 ml
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • za belu smesu
  • kondenzovano mleko - 1 pakovanje (397 g)
  • kravlji maslac - 30 g
  • kokosovo brašno - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u blenderu ili se sitno izdrobi.

U njih se dodaje istopljeni kravlji maslac, šećer u prahu, kakao i mleko. Smesa se meša da bude homogena.

Pomoću oklagije se razvije na streč foliju u pravougaoni oblik.

Kondenzovano mleko se ugreje zajedno sa maslacem dok se on ne istopi.

Dodaje se kokosovo brašno.

Dobijeni krem se rasporedi po smeđoj kori.

Pomoću folije se uvija u jednostavni slatki rolat.

Rolat Rafaelo se stavlja u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Iseče se na male rolate.

Neka vam je sladak jedinstveno ukusan rolat Rafaelo sa keksom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: