Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjski bon file sa braten sosom i vilinim prstenom

Svinjski bon file sa braten sosom i vilinim prstenom

Svinjski bon file sa braten sosom i vilinim prstenom
Fotografije: Stoyan Georgiev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prijatno uz porciju svinjskog bonfilea sa braten sosom"

Potrebni sastojci

  • svinjski bonfile - 500 g
  • prezle - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • vilin prsten - 300 g
  • brašno - 3 kašike
  • braten sos - 3 kašike, u prahu, Knor
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski bonfile se iseče na šnicle debljine oko 1, 5 cm. Meso se posoli sa obe strane.

U duboki tanjir se stavljaju dve kašike brašna i prezle.

Meso se uvalja u suvu smesu. Maslac se stavlja u tiganj da se zagreje.

Šnicle se isprže dobro sa obe strane. Vade se iz tiganja.

Vilin prsten gljive se dobo operu. Zaprže se u istom tiganju. Vade se iz tiganja, U isti tiganj se dodaje još malo maslaca. Dodaje se kašika brašna. Zaprži se.

Dodaje se topla voda oko 500 mililitara. Promeša se.

Dodaje se suvi Knorov braten sos. Promeša se. Prema željeno konzistenciji može da se doda još sosa ili vode.

Začinjava se solju i biberom. Pečurke se stavljaju u sos i pasiraju se. Ostavlja se da vri još malo.

Ostaje samo da se spremi porcija svinjskog bonfilea sa braten sosom i vilinim prstenom.

Sipa se sos i stavlja se po jedna dobro spremljena šnicla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: