Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Bistra supa od pečuraka sa vilinim prstenom

Bistra supa od pečuraka sa vilinim prstenom

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
29698
Bistra supa od pečuraka sa vilinim prstenom
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Uvek kada niste raspoloženi, možete da se oraspoložite tako što ćete napraviti ovu bistru supicu od pečuraka sa vilinim prstenom"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 velika, izrendana na sitno rende
  • vilin prsten - 2 šolje
  • pirinač - 1/2 šolje
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1/4 kašičice
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • bujon - 2 šolje, sa kostima
  • divlja nana - prstohvat, dve sušene
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste, operu se, krupnije se iskidaju na dva, tri dela, a manje se ostavljaju cele.

U šerpi se zagreje maslac i u njemu se dinstaju da omeknu šargarepe, biber i pečurke.

Dodaje se brašno, lepo se promeša da se ostaju grudvice, dodaje se so i pirinač, sipa se bujon, 2 šolje vode, sok limuna i divlja nana.

Supa od pečuraka se kuva dok ne bude gotov pirinač na tihoj vatri, a ukoliko je potrebno, dodaje se još vruće vode.

Na kraju bistra supa od pečuraka sa vilinim prstenom se posipa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: