Način pripreme
Očistite pileće džigerice, dobro ih operite i posušite.
Operite i ocedite pečurkice.
Sitno naseckajte glavicu kromid luka i nekoliko čenova belog luka.
Zagrejte ulje i maslac u širokom tiganju i propržite luk i beli luk na nekoliko minuta.
Zatim dodajte pečurke vilin prsten i propržite i njih.
Dodajte džigerice i kuvajte 3-4 minute.
Zatim dodajte vino i okrenite sve džigerice kako bi se zapržile i sa druge strane.
Ostavite na ringli na još 3-4 minute.
Na kraju dodajte so, crni biber i suvu majčinu dušicu.
Izmešajte, skinite sa ringle i ostavite džigerice da se ohlade.
Nakon toga ih stavite u blender zajedno sa svežim mlekom i pasirajte dok se ne dobije glatka smesa.
Paštetu sipajte u male teglice i zalijte ih preprženim maslinovim uljem sa malo majčine dušice.
Domaću pileću paštetu sa vilinim prstenom čuvajte u frižideru do 3-4 dana.