Način pripreme
Hrskavi vegan kantučini sa kakaom i lešnicima, koje možemo da spremimo jednostavno u nekoliko koraka.
1. Natopimo čiu u toploj vodi nekoliko minuta, da nabubri.
2. Promešamo smeđi kristal šećer sa šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem), da se rastope kristalčići.
Dodajemo ih u već nabubrelu čiu.
3. U slatku smesu u posudu dodajemo i ostale sastojke - kakao, sodu, vanilu, himalajsku so.
4. Zgusnemo integralno brašno, dok se ne dobije lepljivo testo, koje se odvaja od zidova posude pri mešanju. Da bi upilo potrebnu količinu brašna može da se domesi rukom na kraju. Na kraju dodajemo i namrvljene lešnika.
5. Namažemo dlanove šarlanom i oblikujemo testo u izduženom kalupu (kao izduženi hleb, tipa baget). Stavljamo ga u posudu za pečenje na papir za pečenje i spljeskamo ga, tako da je visine 3 cm.
6. Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta, dok se ne stvrdne i ne bude previše meko, da možemo da ga isečemo.
7. Kada izvadimo slatko testo iz rerne, isključimo je. Ostavljamo nekoliko minuta da se stegne i stvrdne, da se ne lomi pri sečenju. nakon toga sečemo na kriške debljine oko 1, 5-2 cm.
8. Poređamo italijanske piškote polegle na posudu za pečenje sa papirom.
Uključujemo rernu i dodatno ispečemo kantučini na istoj temperaturi još 5-10 minuta. Pazimo da se ne prepeku.
9. Kada ih izvadimo ostavljamo ih da se ohlada i nakon toga ih čuvamo u kutiji.
Vegan kakao kantučini sa lešnicima su gotovi!
Hrskave slatke italijanske piškote - omiljene deci i odraslima!
Čudesno ukusno!