Način pripreme
Isecite ratluk na sitne parčiće na daski, posutoj šećerom u prahu.
Narendajte koru jednog limuna i iscedite mu sok.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom u vazdušast krem nekoliko minuta mikserom na velikoj brzini.
Dodajte ulje i sveže mleko, mešajući nakon svakog dodatog sastojka.
Prosejte brašno i prašak za pecivo i dodajte ih u porcijama u smesu, promešajte špatulom u homogenu smesu.
Na kraju dodajte isečen ratluk, koru i sok limuna. Za više sitrusnog ukusa na sitno sam iseckala i nekoliko sušenih korica pomela.
Namažite posudu za pečenje sa malo ulja i sipajte smesu za kolač.
Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 35 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Ostavite kolač da se ohladi i nakon toga ga pospite šećerom u prahu.
Svež kolač od limuna sa ratlukom je gotov.