Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa ratlukom i slatkom od zelenih smokvi

Kolač sa ratlukom i slatkom od zelenih smokvi

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Kolač sa ratlukom i slatkom od zelenih smokvi
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
26/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Recept za uspešan kolač sa ukusom smokvi i sa filetiranim bademima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 160 g
  • vanila - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brašno - 140 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ratluk - 1/2 kutije
  • slatko od zelenih smokvi - 100 g
  • đumbir - 40 g, sušeni
  • badem - 30 g, filetiran
  • maslac - za mazanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i vanilom u vazdušast krem dok se šećer ne istopi i smesa ne poveća svoj obim.

Dodajte kiselu pavlaku i prstohvat soli i ponovo promešajte.

Prosejte brašno i prašak za pecivo.

Isecite na sitne parčiće ratluk, zelene smokve i sušeni đumbir.

Dodajte u smesu za kolač brašno i promešajte u homogenu smesu.

Na kraju dodajte isečen ratluk, smokve i đumbit.

Namažite kalup za kolač mekim maslacem.

Pospite filetiranim bademom. On će se zalepiti za maslac. Pritiskajući ga rasporedite ravnomerno svuda.

Nakon toga sipajte smesu za kolač u kalup i stavite kolač sa ratlukom da se peče u rerni zagrejanoj na 170-180 stepeni 30-35 minuta - dok čačkalica ne bude suva.

Nakon pečenja ostavite nekoliko minuta kolač sa ratlukom i slatkom od zelenih smokvi u kalupu, posle izvadite i ohladite na rešetki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: