Način pripreme
U ugrejanom svežem mleku rastvorimo kvasac.
Brašno prosevamo i stavljamo u posudu miksera. U njega dodajemo maslac, isečen na kockice, šećer, jaja i mleko.
Mesimo testo dok se ne sjedine sastojci.
Nakon toga, testo prebacujemo na radnu površinu i prebacujemo 3-4 puta. Nije potrebno da se mnogo mesi. Dobijamo glatko i elastično testo.
Stavljamo u namazanu posudu i ostavljamo na toplom da nadođe.
Testo podelimo na dva jednaka dela.
Svaki deo razvučemo na krug, prečnika 28-30 cm.
Jedan krug namažemo mekanom nutelom. Poklopimo drugim krugom.
Krug isečemo na 16 delova.
Svaki trougao se uvija u kiflicu.
Kiflice sa čokoladom poređamo u pleh, prečnika 26 cm, obložen papirom za pečenje.
Ostavljamo brioš da nadođe.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 35 minuta.
Gotov brioš sa nutelom posipamo šećerom u prahu.
Neka vam je ukusno!
Komentari