Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Brioš»Brioš sa nutelom

Brioš sa nutelom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171651
Brioš sa nutelom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
24/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Sa pravom kažu da su zabranjene stvari najslađe - pogledajte samo ovaj brioš sa nutelom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 70 g
  • sveže mleko - 180 ml
  • maslac - 60 g, hladan
  • suvi kvasac - 7 g
  • nutela - 4 supene kašike
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanom svežem mleku rastvorimo kvasac.

Brašno prosevamo i stavljamo u posudu miksera. U njega dodajemo maslac, isečen na kockice, šećer, jaja i mleko.

Mesimo testo dok se ne sjedine sastojci.

Nakon toga, testo prebacujemo na radnu površinu i prebacujemo 3-4 puta. Nije potrebno da se mnogo mesi. Dobijamo glatko i elastično testo.

Stavljamo u namazanu posudu i ostavljamo na toplom da nadođe.

Testo podelimo na dva jednaka dela.

Svaki deo razvučemo na krug, prečnika 28-30 cm.

Jedan krug namažemo mekanom nutelom. Poklopimo drugim krugom.

Krug isečemo na 16 delova.

Svaki trougao se uvija u kiflicu.

Kiflice sa čokoladom poređamo u pleh, prečnika 26 cm, obložen papirom za pečenje.

Ostavljamo brioš da nadođe.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 35 minuta.

Gotov brioš sa nutelom posipamo šećerom u prahu.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Bas lepo izgleda.
07.10.2022 22:54