Način pripreme
Sipamo veći deo brašna u veliku posudu, dodajemo prašak za pecivo i promešamo.
Pravimo udubljenje, u njega dodajemo kiselo mleko, maslinovo ulje, jaja i zamesimo meko testo.
Pokrivamo testo krpom i ostavljamo na toplom oko 40 minuta.
Za sirup sipamo vodu u veliku šerpu, dodajemo šećer, vanilu i sok od limuna. Kuvamo na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
Gotovo testo isečemo na loptice i svaku od njih razvučemo na tanku koru, posipamo brašnom.
Poređamo kore jednu na drugu i razvučemo veliku koru debljine 2-3 cm.
Od kore isečemo krugove, koje presavijamo na dva dela i u svaki deo stavljamo po 2-3 jezgra oraha u sredinu.
Pečemo turske kolače u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobiju braon boju.
Nakon što se ispeku, stavljamo u odgovarajuću posudu i prelivamo hladnim sirupom.
Ostavljamo Dilber duda dobro da se natopi sirupom pre serviranja.