Način pripreme
Maslac treba da prethodno bude ostavljen na sobnoj temperaturi.
Uzmite jednu posudu i stavite maslac, isečen na male kocke. Nakon toga jaje, smeđi šećer i skrob. Umutite kašikom. Nakon toga dodajte prašak za pecivo. Počnite da sejete brašno iznad posude i nakon toga promešajte dobro rukom.
Treba da se dobije meko testo. Ako je neophodno stavite još brašna. Nakon što je testo gotovo, izvadite ga iz posude i stavite na nabrašnjenu glatku površinu.
Oformite rukama male lopte testa.
Uzmite jedan tanjirić i stavite u njega kakao. Nakon toga uzmite plastičnu suvu prazni flašu, potopite grlo u kakao i nakon toga pritisnite na loptice testa.
Tako ćete oblikovati panjiće pečuraka. Ponovite dok se testo ne potroši.
Poređajte gurabije u široku posudu za pečenje postavljenu papirom na dnu. Pecite na 180 stepeni oko 30-ak minuta ili dok ne bude gotovo.
Gurabije-pečurke su mnogo ukusne.